A Börzsöny kerékpárút-hálózatának fejlesztése

Röviden a projektről

A Börzsöny kerékpárút-hálózatának fejlesztése című projekt célja kerékpáros infrastruktúra és kerékpáros szolgáltatások fejlesztésével Börzsöny, mint aktív turisztikai desztináció fejlesztése és kommunikációja. A projekt legfontosabb eleme a mintegy 70 km-en történő útstabilizálás és aszfaltozás, ezen kívül több mint tíz kilométer hegyi kerékpáros ösvény kerül kiépítésre, valamint egy e-bike kerékpárkölcsönző rendszer kerül kialakításra.

Projekt költségvetése

1,5 milliárd Ft

Projekt ütemezése

A 2021-ben a projektfejlesztési szakasz munkái, azaz a tervezések, közbeszerzés, illetve eszközbeszerzések valósulnak meg. 2022-ben indulnak az infrastrukturális fejlesztések, az aszfaltozás, útstabilizálás, hegyi kerékpáros ösvények kialakítása, a játszóterek létesítése és forgalomszámláló eszközök telepítése.

A projekt részletes bemutatása

A Börzsönyben megvalósuló komplex kerékpáros fejlesztés többek között Zebegény,Köves-Tető (Nagymaros külterület), Farkas-Völgy, ill. Királyrét – Diósjenő) szakaszokon vezetve valósítja meg az erdei utak felújítását, stabilizálást, aszfaltozást annak érdekében, hogy a térségbe érkező kerékpárosok számára megfelelő körülményeket teremtsen. A projekt keretében a két konzorciumi partner, az Ipoly Erdő Zrt. és az AÖFK a térség egyedülálló környezeti és természeti adottságaira építve családok és sportolók számára hoz létre kerékpáros paradicsomot e-bike kerékpárkölcsönző rendszerrel együtt. A családok és szabadidős céllal érkezők minőségi szórakozását segíti majd a királyréti játszótér felújítása, Diósjenőn pedig egy új játszótér építése is. A projektben a gyalogos és kerékpáros forgalom számlálására alkalmas forgalomszámlálók is beszerzésre kerülnek.

Mellékletek

Térkép az útvonalakról