Aktív turisztikai kampányok

Aktív turisztikai kampányok

Indulj el! – nyári kampány

Indulj el egy úton… így kezdődik a legismertebb csángó népdal, amely itthon összeforrt a Másfélmillió lépés Magyarországon című természetjáró sorozattal. Ugyanerre buzdítunk: indulj el, és fedezd fel Magyarország tájait! Az ország természeti kincsei elérhetőek, megtalálhatóak és felfedezhetőek. A kampány keretében kilenc helyszínt mutatunk be, amelyeken – csakúgy mint a Szakács Gergővel közösen készített dal és videoklipjében – visszatérő motívum a lángoló kapu. Ezek szimbolizálják, hogy a szürke hétköznapokból csak egy lépés a természet, ahol új kalandokra lelhetünk.

A kampányhoz a dal és a videoklip mellett, minisite is készült, illetve közösségi média- és óriásplakátkampányt is folytattunk.

Indulj el!

2021 tavaszán futó kampányunk célja, hogy új, felfedezésre váró helyszínekre irányítsuk a figyelmet. A túrázókat arra buzdítjuk, hogy a járványra való tekintettel olyan helyszíneket keressenek fel, amelyek kevésbé ismertek, ezzel is kerülve a tömegeket. Ötven új túra került fel az aktivmagyarorszag.hu oldalunkra, amelyek az ország rejtett kincseihez kalauzolják a kirándulni vágyókat. A túraútvonalakat Magyarország tíz nemzeti parkjával közösen gyűjtöttük össze, az ők ajánlásával valósultak meg a leírások. A kampány erős közösségi média támogatással futott, amelynek része, hogy létrejött az Aktívan itthon! Facebook-csoport, ahol a természetjárók oszthatják meg élményeiket, ajánlhatnak desztinációkat.

2020-ban az Által-ér vonalán vezető kerékpárút Tata és Tatabánya közötti szakasza nyerte ezt a címet.

Az Év Kerékpárútja

A 2020 és 2021 tavaszán megszervezett Év Kerékpárútja kampány az aktív életre, a közlekedésbiztonságra hívja fel a figyelmet. Sok élménygazdag kerékpárút fut szerte az országban, ezeket jelölheti a nagyközönség az év legjobbjának. A KTE Közlekedésbiztonsági Tagozatával, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel és a Magyar Kerékpárosklubbal közösen meghirdetett pályázatra 40-50 pályázat fut be, melyekből szakmai zsűri választja ki a 11 legjobbat. Ezekre az Aktív Magyarország Facebook-oldalán szavazhat a nagyközönség, így kerül ki közülük az Év Kerékpárútja. A kampány célja, hogy minél többekhez eljusson az információ, hogy sok helyen lehet minőségi kerékpárúton tekerni, illetve, hogy minél többen válasszák az aktív kikapcsolódás ezen formáját.

Az Év Turistaháza

A turistaszállásokról sokaknak a 80’-as évek ifjúsági táborhelyei jutnak eszébe, noha napjainkban számos modern felszereléssel ellátott ház található országszerte. A kampány célja, hogy felhívjuk a figyelmet, hogy korszerű turistaszállások várják a természetjárókat, ahol kényelmesen pihenhetik ki magukat akár gyalog, akár kerékpárral szelik az országot. A 2020 novemberében futott kampány során a Mecsekben található Annafürdő Vendégház nyerte az Év Turistaháza díjat.

Az Év Kilátója

2020 szeptemberében hirdettük meg a kilátókat népszerűsítő kampányunkat. Magyarországon rengeteg látványos panoráma tárul elénk, ami egyik indoka is lehet, hogy valaki túrára induljon. Az Év Kerékpárútjához hasonlóan ebben az esetben is a beküldött kilátókból válogatott listára szavazhatott a nagyközönség az Év Kilátójára. A nyertes építmény a Balatonbogláron található Xantus János Gömbkilátó lett.

Üdv itthon! (2020) – aktivmagyarorszag.hu

A 2020 nyarán futott kampány célja az volt, hogy bemutassa Magyarország felfedezésre váró helyeit, melyek még ismeretlenek a nagyközönség előtt. A kampány 10 héten keresztül vezet végig az országon, más-más részét ajánlva. Hazánk tíz nemzeti parkja kapott egy-egy hetet, amiben természeti kincsei mutatkoztak be. A kampány keretén belül indult el az aktivmagyarorszag.hu honlap is, mely 50 túraajánlattal várta a természetjárókat.