Balaton-felvidéki kerékpáros túraútvonalak kialakítása

Röviden a projektről

A projekt célja, hogy a kerékpáros turisták körében jelenleg is népszerű Balaton-felvidéken olyan kerékpáros útvonalak kerüljenek kijelölésre, melyek változatos nehézségben, különböző terepviszonyok között kínálnak vonzó túralehetőségeket bármely korosztálynak.

A projekt részletes bemutatása

A projekt keretében a Keszthely-Sümeg-Nagyvázsony-Balatonfüred által határolt térségben 6-8 darab, különböző hosszúságú (15-50 km) és nehézségű, egymással kombinálható, illetve 3-4 darab, elektromos rásegítésű kerékpárok (pedelec) számára javasolt kerékpáros túraútvonal kerüljön kijelölése.

Az útvonalakat a már meglévő infrastruktúra elemek felhasználásával kívánjuk kialakítani, gondolva a kevesebb tapasztalattal rendelkező kerékpárosokra, családokra és az egyre népszerűbb e-bike felhasználók igényire is. A kerékpáros túrázók számára szeretnénk bemutatni a térségben található attrakciókat és szolgáltatásokat, így az útvonalakat ezen látványosságok érintésével alakítjuk ki. Olyan lehetőségeket szeretnénk teremteni, ahol a családok is különösebb felkészülés nélkül is el tudnak indulni a Balaton-felvidék felfedezésére.