Nemzeti Park E-kerékpár Program

Röviden a projektről

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda, valamint az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ 2020-ban a hazai nemzeti parkok számára elindította az E-Kerékpár Programot. A Program keretében az AÖFK 211 db e-kerékpárt bocsátott a nemzeti parkok rendelkezésére, így a látogatók vezetett e-kerékpáros túrák keretében kalandos, kényelmes és természetbarát módon ismerhetik meg Magyarország természeti értékeit.

Projekt átadása

A kerékpárok 2020 szeptemberében kerültek átadásra.

A projekt részletes bemutatása

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által 2020-ban elindított e-kerékpár program megvalósítására Magyarország Kormánya összesen 150 millió forintot biztosított. A keretből az AÖFK 211 db felső-középkategóriás túra- illetve hegyi elektromos kerékpárt, valamint mintegy 745 db a kényelmes és biztonságos túrázáshoz szükséges kiegészítőt szerzett be és bocsátott a 10 nemzeti park igazgatóság rendelkezésére. A program eredményeként 2021-ben már 14 nemzeti parki helyszínen indulnak rendszeres jelleggel vezetett túrák.

A program hozzájárul, hogy a nemzeti park igazgatóságok szolgáltatásaikat bővítve növeljék az aktív- és ökoturisztikai bevételeiket, és új célközönséget szólítsanak meg.