Mászósportok 2021 online workshop

2021. március 25. (csütörtök), 10 óra

Köszönjük érdeklődését a MÁSZÓSPORTOK 2021 online workshop iránt!

Az előadásokon való részvétel ingyenes és korlátlan férőhelyes, azonban egy előzetes regisztrációt kíván. Az alábbiakban megtalálja részletes programunkat és a regisztrációs felületet a workshopra.

PROGRAM

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 2019 óta támogatja a hazai vasalt utak építését, együttműködve a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetséggel.

Az Aktív Magyarország Program részeként a támogatások köre kibővült a mászósport további ágaival, a falmászással és a szintén természeti körülmények között végezhető sziklamászással. A vasalt utakon túl a sziklamászó helyek felújítására és falmászó termek fejlesztésére is biztosított vissza nem térítendő támogatást a kormánybiztosi iroda, ennek keretében idén már négy új helyszínen via ferratázhatnak a turisták, és további két helyszín kap támogatást útvonalfejlesztésre.

A mászósport fejlesztési program célja az egészséges életmódra nevelés, a természet iránti tisztelet és a biztonságos, de kihívásokban gazdag mozgáskultúra megismertetése. Ezért tavaly már 17 sziklamászó helyszín megújítását támogatta a program, illetve 14 kisebb és 2 nagyobb mászóterem fejlesztése is megvalósulhatott.

Ma már komoly versenysport a mászás. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése alapján a sportmászás is bekerült a 2020-as tokiói olimpia sportágai közé.

A megkezdett munkát folytatjuk, idén várhatóan 2 vasalt út, 14 sziklamászó hely és 16 mászóterem építéséhez, felújításához és bővítéséhez nyújt a kormány vissza nem térítendő támogatást.

Mi is elérkezettnek láttuk az időt, hogy az ágazat jelenéről és jövőjéről szervezzünk szakmai workshopot, melyre szeretettel várjuk önt is.

Előadások

 • Megnyitó Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos
 • A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség szerepe az Aktív Magyarország Kormánybiztosság által támogatott projektekbenKandrács Ildikó a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség elnöke
 • A MAG47 mászóközpont felépítése/ ötlettől a megvalósításigKővágó Károly, a MAG47 sportmászó és ipari alpin oktató központ ügyvezető igazgatója
 • Factory Aréna, az extrém sportok központja – Egri Józsefné a Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub titkára és Egri Gábor a Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub programkoordinátora

Kerekasztal beszélgetés:

Hazai vasalt utak és sziklamászó helyek építése, felújítása 

 • Kovács István: Üveghegy Sportegyesület elnöke
 • Tiboldi András: Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség természetvédelmi koordinátora
 • Kovács Tamás: Tatabányai Alpin Sportklub elnöke
 • Pető János: Balance Training & Outdoor Bt.   ügyvezető igazgatója

moderátor: Kovács Attila: Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ turisztikai szakértője

 • Zárógondolatok

Regisztráció

Az alábbiakban kérjük regisztrációjával jelezze, hogy részt szeretne venni online workshopon.

  A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

  Adatkezelési nyilatkozat elfogadása*
  Hozzájárulok, hogy az AÖFK a workshoppal kapcsolatban hírlevelet küldjön a részemre a jövőben*
  Hozzájárulok, hogy az AÖFK marketing célú hírlevelet küldjön a részemre a jövőben