Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program célja, hogy hazánk aktív- és ökoturisztikai térségeiben, illetve vonzó túraútjai mentén fenntartható, a közt szolgáló, vonzó szálláshely fejlesztés valósuljon meg.

Hazánk hegy- és dombvidéki tájai, természetes környezete, illetve az ismert túraútvonalak kapcsán hatalmas az érdeklődés, jármódtól függetlenül reneszánszát éli a természetjárás.

Az elmúlt években már számos szálláshely korszerűsítésére sor kerülhetett, de még mindig akadnak olyan szálláshelyek, ahol csak elkeserítő állapotú épületek, lelakott bútorzat fogadja a betérő vendégeket. Ezek a lehangoló épületek rontják az élményígéretet, és olykor megtörik az útvonalon elérhető szolgáltatási színvonal egységét.

Munkánk során arra törekszünk, hogy az aktív- és ökoturisztikai térségekben feltárjuk a szálláshely szolgáltatás hiányosságait, és ezekre alapozva hálózatos fejlesztést valósítsunk meg. A családi és baráti társaságok, illetve a diákcsoportok, pedagógusok igényeit figyelembe véve meghitt, romantikus erdei kunyhók mellett magasabb színvonalú vendégházak és erdei iskolák fejlesztése egyaránt része a programnak.

Az ökoturizmus állami és civil szereplőivel együttműködve az adott év fejlesztései mellett a következő évek előkészítésére is sor kerül. Egyre bővülő partnereink bevonásával informális egyeztetések, és helyszíni szemlék során készítjük elő a szükséges és elégséges mértékű fejlesztés műszaki és turisztikai tartalmát.