Vándortáborok

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos egy régi hagyományt felélesztve 2017-ben útjára indítja a Vándortáborokat. A program keretében iskolás gyerekek kedvezményes szabadtéri (erdei és vízi) nyári táborozásban vehetnek részt.

2020-ban már negyedszer szerveztünk vándortáborokat partnerségben az Országos Erdészeti  Egyesülettel (OEE), a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel (MAKETUSZ), a  Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel (MKKSZ), valamint a Magyarországi Szerzeteselöljárók  Konferenciáinak Irodájával (MSZKI). 9 gyalogos, 7-7 vízi- és kerékpártúra, valamint 1 zarán dokútvonal került kijelölésre, ahol központilag biztosítottuk a szállást, az étkezést és a  programokat. Az elmúlt években több mint 4.000 tanár végezte már el a vándortáborvezető képzőt, és kísérőtanárként 100 ezer forintos díjazásban részesültek. A program sikerességét  jelzi, hogy az egyhetes nyári táborok a januári jelentkezéskor néhány óra alatt beteltek, és a  járvány következtében sem volt jelentős lemorzsolódás annak ellenére, hogy május végén  még nem lehetett tudni, lesz-e lehetőség táborozni. 

Vándortábor kronológia

0
Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos egy régi hagyományt felélesztve útjára indítja a Vándortáborokat. A program keretében iskolás gyerekek kedvezményes szabadtéri (erdei és vízi) nyári táborozásban vehetnek részt.
0
Már kerékpáros és vegyes táborokat is indítunk. Az útvonalak száma ezzel 14-re növekszik. Ebben az évben 7000 gyermek és közel 1100 pedagógus vett részt a táborokban, amely mintegy 40000 vendégéjszakát jelent.
0
Már 19-re emelkedik a választható útvonalak száma. A résztvevők számára novella- és fotópályázatot indítottunk,
0
Új útvonalak és a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodájának közreműködésével útjára indulnak a Zarándoktáborok is. A Vándortáborozás kulturális hátterének megteremtéseként Erdőszelfi címen jelenik meg a Vándortábor élményeit rímbe szedő verseskötet. Tizenhat kortárs költő Lackfi János és Révész Máriusz felkérésére 45 versen keresztül mutatja be a nyári táborozás élményeit, viszontagságait, örömeit. A koronavírus-járvány ellenére ez volt a legsikeresebb Vándortábor-szezonunk: 24 útvonalon 450 turnusban 9000 gyermek vett részt a táborokban.
0
Már 33 útvonal – melyből 2 kombinált –, több mint 700 turnus és négy különböző típusú Vándortábor várja a felső tagozatos és a középiskolás fiatalokat, hogy felfedezzék Magyarország legszebb tájait. A cél, hogy 15 ezer gyerek vehessen részt a táborokban