Erdei kerékpáros infrastruktúra- és szolgáltatásfejlesztés a Pilis-Visegrádi-hegységben és a Budai-hegységben

Röviden a projektről

A projekt a családok és sportolók számára fejleszt kerékpáros és hegyi kerékpáros útvonalakat a Pilisben, valamint a Visegrádi-hegység és a Budai-hegység erdeiben. A kiegészítő szolgáltatásfejlesztés keretében kiterjedt kerékpárkölcsönző rendszer jön létre, a Mogyoró-hegyen pedig tematikus erdei játszótér, kirándulóközpont és élményösvény is létesül.

Projekt költségvetése

2 milliárd Ft

Projekt szakaszai

A projekt megvalósítása 2021. januárjában indult, ebben az évben a projektfejlesztési szakasz munkái, azaz a tervezések, közbeszerzés, illetve eszközbeszerzések valósulnak meg, maga az infrastrukturális beruházási elem 2022-ben realizálódik. A projektet legkésőbb 2022. december 31-ig kell megvalósítani.

Projekt átadása

Legkésőbb 2022. december 31.

A projekt részletes bemutatása

A Pilisi Parkerdő Zrt. és az AÖFK konzorciumi partnerségében megvalósuló projekt a térségben megnövekedett aktív turisztikai igényekre reflektál. A Pilisi Parkerdő területén kerékpározásra alkalmas erdei utak újulnak meg, kiterjedt e-bike-kölcsönző rendszer és 100 darab e-bike szolgálja majd az aktív turisták igényeit. A kalandra vágyók és sportolók számára flow trail és single trail hegyi kerékpáros pályák létesülnek, a családosokat pedig a Mogyoró-hegyen kialakított tematikus erdei játszótér, kirándulóközpont és élményösvény várja majd. A projektben nyolc különböző attrakciót és helyszínt kapcsolnak össze a kerékpáros szakaszok, többek között a Mogyoró-hegy – Visegrádi bobpálya – Dömörkapu – Királykúti-nyereg – Pilismarót vadászkunyhó – Pilisszentlélek szakaszok fejlesztése történik meg. A projekt eredményeként megnövekedett kerékpáros és gyalogos látogatószámot forgalomszámláló monitorozza.

Címlapfotót a Pilisi Parkerdő Zrt. készítette

Mellékletek