Könyvek és kiadványok

Térségi kiadványok, Szálláshely kiadványok, Kisvasútra fel!, Nemzeti Parkok programajánlói 

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ számos hiánypótló kiadványt készített el 2020-ban. Elkészült az erdei szálláshelykalauz legújabb kiadása, amelyet minden Decathlon  áruházban ingyenesen terjesztünk. Karácsony előtt így több tízezer kiadvány jutott el a célcsoporthoz. 

Készítettünk egy összefoglaló kiadványt a hazai kisvasutakról, és elindítottuk az aktívan  itthon kiadványsorozatunkat, amelynek első eleme az Aktívan az Őrségben kiadvány volt. Ezt a magyar mellett szlovén és német nyelven is elkészítettük. 2021 tavaszára a sorozat további 8 részének a megjelentetését tervezzük. 

Könyvek

Erdőszelfi

Feladatunknak tartjuk, hogy a gyerekeket a természetjárás, a természet szeretetére neveljük,  ennek érdekében kortárs költőket kértünk fel gyermekversek írására. Lackfi János szerkesztésében Erdőszelfi címmel jelent meg a vándortáborozás élményeit rímbe szedő verseskötet.  Tizenhat kortárs költő 45 versen keresztül mutatja be a nyári táborozás élményeit, viszontagságait, örömeit. A Móra Kiadó által megjelentetett kötet a könyvesboltokban megtalálható. A kormánybiztosság az Erdőszelfit megvásárolta és eljuttatta minden általános iskolába. Reménykedünk abban, hogy az iskolai versmondó versenyeken egyre több kortárs költő verse  hangzik majd el a természetjárás, a vándortáborozás szépségeiről, viszontagságairól. 

„Regényes természet” – irodalmi pályázat ifjúsági regények megalkotására

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és a Magyar Írószövetség 2020-ban pályázatot írt ki ifjúsági regények írására a környezetvédelem, a klímaváltozás és az aktív turizmus témájában. A díjalap 10 millió forint. A pályázat célja, hogy olyan regények készüljenek, amelyek felhívják a 10-14 éves gyerekek figyelmét a természetvédelem fontosságára, a klímaváltozás problémájára, egyúttal a természet szeretetére, természetjárásra, aktív életmódra ösztönzik őket, mindezt azonban nem didaktikus módon teszik.