Elindítjuk a Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégia szakmai vitáját

 In Hírek

Egy évnyi előkészítés után elkészült a Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégia tervezete, amely 2030-ig fogalmazza meg a terület céljait, fejlődési irányait és az ezekhez szükséges intézkedéseket. A Stratégia a jogszabályban rögzített kötelező társadalmi egyeztetést megelőzően szervezetünk honlapjára is feltöltésre kerül véleményezési lehetőséget biztosítva ezzel a hazai aktív turizmus szereplői számára.

A stratégia hat túratípussal foglalkozik behatóan, ezek a gyalogos természetjárás, kerékpáros turizmus, vízi turizmus, síturizmus, vitorlás turizmus és lovas turizmus. Emellett szerepet kapnak a kisebb bázissal rendelkező aktív turisztikai területek is. A fejlesztési javaslatok a túratípusok szakértőivel folytatott partneri egyeztetésekre, workshopokra, nemzetközi jó gyakorlatokra és kutatási eredményekre támaszkodva kerültek megfogalmazásra. A stratégiaalkotás az aktív turizmus állami, szakmai, civil és piaci szereplőivel partnerségben valósult meg.

Várjuk visszajelzéseiket az alábbi űrlapon

Az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ kiemelt célja, hogy az ágazatot érintő fejlesztések valós igényeket kiszolgálva, egységes szakmai elvek szerint, összehangoltan valósuljanak meg. Ebből kiindulva a társaság tevékenységében markáns szerepet tölt be a stratégiai tervezés. Jelenleg négy olyan stratégia készül, amely az aktív turizmus egészét vagy annak egyes túratípusait érinti. Kidolgozás alatt van továbbá öt olyan stratégia, melyek egy-egy térség aktív turisztikai fejlesztésére fókuszálnak. A térségi tervezés 2022-ben is fontos eleme lesz az AÖFK munkájának, így a korábbi pozitív tapasztalatokra építve további térségi stratégiák kidolgozása is megkezdődik.

A készülő stratégiák egymással összehangoltan, azonos módszertani alapelvek szerint, azonos időtávra

Recommended Posts