2020 számos szempontból korszakhatár volt. A világ visszafordíthatatlanul megváltozott a járvány hatására. Átalakultak a munkavégzési, az iskolába járási, a sportolási és a vásárlási szokásaink. Gondoljunk csak bele, hogy két évvel ezelőtt hány Zoom megbeszélésen vettünk részt, és hogy mennyire természetessé vált ez mára! A változások sorából az aktív- és ökoturizmus sem maradhatott ki. 2020 nyara fordulópontot jelentett: többen kerékpároztak a Balaton, Velencei-tó és Tisza-tó körül, mint bármikor korábban. A nagy sportszerforgalmazók kifogytak a termékeikből: kerékpárt, sup-ot csak előjegyzésre lehetett vásárolni számos helyen.

Ekkor még sokan mondogatták: 2020 speciális év, többet ilyen nem lesz.

És akik ezt mondták, tévedtek. 2021 minden korábbi rekordot megdöntött. Ennyi kerékpáros még soha nem tekert a népszerű célpontokon, tavasszal megteltek az erdők, de már januárban is tömegjelenetek alakultak ki a Kékestető felé vezető úton. Az aktív turizmus népszerűségét jól mutatják a különböző természetjáráshoz használt applikációk letöltési számai is, illetve az ilyen témájú Facebook csoportok mennyisége és résztvevők száma szintén az egekbe emelkedett.

Új korszak köszöntött be a turizmusban.

Az új évtized egyben új Európai Uniós költségvetési ciklust is elindít. Ebben az aktív turizmusra fordítható források magasabbak lesznek, mint bármikor korábban. A trendek egyértelműek, és nekünk, a területen dolgozóknak feladatuk, hogy a forrásokat jól, megtervezetten, a hálózati elveket, és természetvédelmi elveket szem előtt tartva költsük el.

Ezek a hívószavai a második, személyesen megtartott Aktív Magyarország konferenciának.

Találkozzunk Siófokon, november 25-26-án, hogy megbeszéljük az új korszak kihívásait, lehetőségeit!

Célunk a korábbi évekhez hasonlóan az, hogy az állami cégek, önkormányzatok, civil szervezetek és üzleti szereplők képviselőit közelebb hozzuk egymáshoz. Így konferenciánkon mindegyik szegmens számára készülünk lényeges, a területet érintő előadásokkal, kerekasztal beszélgetésekkel.